🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Тушкована курка з фініками - традиційна страва арабської кухні. У цій кухні зовсім немає страв зі свинини (її не їдять з релігійних переконань), але дуже багато цікавих страв з інших видів м'яса. У запропонованому рецепті основний інгредієнт - куряче м'ясо. Дуже затребувана в арабській кухні цибуля. У цьому рецепті використовується цибуля-шалот, причому в немаленькій кількості. Арабські страви традиційно щедро присмачуються різними прянощами і спеціями. В даному випадку це кориця, імбир, кумін, куркума, чорний мелений перець. Не можна не відзначити цікавий соус на основі соку, що залишився після тушкування курки, з додаванням фініків і лимонного соку. Дуже креативно!
Філе, стегна і гомілки курки посипати сіллю, чорним перцем і борошном. Розігріти оливкову олію в каструлі на середньому вогні, обсмажити курку протягом 15 хвилин. Готову курку перекласти в інший посуд.
Зменшити вогонь під каструлею, за шість хвилин обсмажити в ній цибулю-шалот до золотистого кольору. Додати корицю, імбир, кумін, куркуму і готувати, помішуючи, ще близько хвилини, до появи яскравого аромату спецій.
Залити цибулю зі спеціями бульйоном і 3 ст. л. лимонного соку, збільшити вогонь і довести вміст каструлі до кипіння, потім накрити кришкою і томити хвилин 15 на мінімальному вогні, поки цибуля не розм'якшиться.
Шматки курки покласти поверх цибулі і додати вогню. Коли бульйон в каструлі закипить, накрити її кришкою. Тушкувати 25 хвилин. Перекласти курку і цибулю на блюдо, накрити фольгою.
Сік, який залишився у каструлі, кип'ятити, поки він злегка не загусне. Додати фініки, 2 ст. л. лимонного соку і готувати на невеликому вогні ще пару хвилин, щоб фініки розігрілися.
Полити курку соусом з фініками, посипати шматочками обсмаженого мигдалю і кінзою.