Сирно-фруктовий мус (рецепт для НВЧ)
Кількість порцій - 2
Час приготування - 35 хв

Сирно-фруктовий мус (рецепт для НВЧ)

Сирно-фруктовий мус. Ви напевно подумали про коктейль або смузі? А ось і ні. Випікати отриману суміш необхідно в формочках в мікрохвильовій печі. Приготувавши цю дивовижно смачну страву, Ви отримаєте ніжний вершковий десерт. Основу мусу становить збитий сир, а цільні шматочки фруктів – радують око, роблячи десерт соковитим і ароматним. Можна брати і фрукти, і ягоди. Найчастіше використовують малину, полуницю, ананас, папайю. У сирно-фруктову масу на свій смак можете додати ваніль, корицю, какао. При подачі прикрасити мус шоколадною крихтою або цедрою апельсина.

Інгредієнти

  • Нежирний сир - 200 г.
  • Фруктова суміш (свіжа або консервована) - 250 г.
  • Яйце - 2 шт.
  • Цукор - 45 г.
  • Лимонний сік - 15 г.
  • Картопляний крохмаль - 15 г.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку потрібно відокремити білки від жовтків. Сир розтерти з 2 ст. л. цукру, жовтками, лимонним соком та крохмалем до однородної консистенції.

  • 02

    Білки збити з цукром, що залишився. Фруктову суміш вмішати в сирну масу.

  • 03

    Додати збиті білки та акуратно (знизу вгору) перемішати за допомогою лопатки. Викласти отриману масу у форму для запікання. Запікати сирно-фруктовий мус 11-12 хвилин при потужності 70 %.