Тяхан (смажений рис з куркою)
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Тяхан (смажений рис з куркою)

Тяхан - традиційна страва японської кухні, яку іноді називають японським пловом, хоча із цим твердженням можна посперечатися. У процесі приготування основний компонент страви - рис поєднують, залежно від рецепту, з різними інгредієнтами. У запропонованому варіанті це куряче філе і різноманітні овочі. Зверніть увагу, що на першому етапі приготування тяхана рис варять в несолоній воді, обов'язково до напівготовності. Овочеві інгредієнти можна варіювати залежно від особистих уподобань. Рис у Вас повинен вийти злегка смаженим і розсипчастим. Соєвий соус поділиться з ним своїм коричневим кольором. Виходить смачно, корисно і ароматно.

Інгредієнти

  • Рис - 400 г.
  • Куряче філе - 150 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Перець болгарський - 1 шт.
  • Олія рослинна - 4 ст. л.
  • Соус соєвий - 3 ст. л.
  • Цукіні - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Квасоля зелена стручкова - 50 г.
  • Зелений горошок - 50 г.
  • Кукурудза консервована - 50 г.
  • Кунжутне насіння - 10 г.
  • Олія кунжутна - 2 ст. л.
  • Імбир свіжий - 50 г.
  • Часник - 2 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Ретельно промити рис під холодною водою, відварити у воді протягом 5-7 хвилин, до напівготовності. Забрати каструлю із рисом з вогню. Процідити.

  • 02

    Курку нарізати шматочками, обсмажити на сковороді в рослинній олії. Всі овочі нарізати кубиками, всипати в сковороду до курки, обсмажити до напівготовності.

  • 03

    Додати в сковороду до овочів і курки кунжутну олію і тертий імбир. Готувати протягом 2 хвилин, після чого додати рис.

  • 04

    Влити в сковороду соєвий соус, перемішати. При необхідності посолити і поперчити. Тушкувати 3 хвилини. В кінці додати кукурудзу і горошок. При подачі розкласти рис по тарілках, присипати кунжутним насінням і прикрасити зеленню.