🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Соковита, апетитна курочка, тушкована з овочами – прекрасний варіант сімейного обіду або вечері. Молоді кабачки, що запікаються в духовці, рясно виділяють сік. Враховуйте це при приготуванні страви. Якщо рідини занадто багато, необхідно періодично її зливати, інакше інгредієнти вийдуть вареними. Важливо частіше перевіряти страву в духовці, щоб не допустити пересушування курочки. До всього арсеналу овочів можна додати солодкий болгарський перець, моркву і дрібно нарізаний часник, а потім побризкати невеликою кількістю білого вина. Це урізноманітнює смакову палітру Вашої страви.
Курку нарізати середніми шматками, натерти сіллю і перцем. Розігріти сковороду із олією, викласти шматки м'яса на сковороду, обсмажити до золотистого кольору.
Нарізати кубиками лимони, селеру та кабачки. Помідори нарізати кружечками. Кріп ретельно промити під холодною водою і подрібнити.
Змастити форму для випікання олією, викласти в неї підсмажену курку, зверху викласти на курку овочі, покласти зверху помідори і присипати кропом. Скропити олією.
Поставити форму в духовку на 1 годину, при цьому температура повинна бути 250°C. Витягнути з духовки форму, перемішати м'ясо з овочами, так щоб курка опинилася зверху овочів. Поставити в духовку ще на 15 хвилин, до появи рум'янцю на м'ясі.