🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Яблучне варення - корисний продукт: воно містить колосальний набір вітамінів і мікроелементів. Досвідчені господині знають багато рецептів приготування яблучного варення. Найсмачнішим і дуже красивим по праву визнається варення з яблук часточками (або шматочками). Від такого яблучного варення в захваті не тільки дорослі, а й діти. Щоб зварити "правильне" яблучне варення, краще взяти міцні, зрілі (але не перезрілі), неушкоджені плоди. Тільки в цьому випадку часточки яблук, просочившись сиропом з лимонною кислинкою, збережуть свою форму. Основними ознаками готовності "правильного" яблучного варення можна назвати наступні: вилита на блюдце крапля сиропу при охолодженні не розпливається.
Яблука помити, потім нарізати на невеликі шматочки. Додати 4 ст. л. води, 500 г. цукру. Потім інші шматочки фрукту з такою ж кількістю цукру.
Як тільки цукор розчиниться, продовжувати варити на повільному вогні приблизно 15 хвилин, при цьому іноді слід помішувати. Після чого, розрізати лимон на 6 частин, додати його до яблук. Протушкувати ще 15 хвилин.
Яблучне варення зняти з вогню. Накрити кришкою і залишити ночувати. Уранці прибрати шматочки лимона. Поставити знову на плиту, довести до кипіння. Потім вимкнути плиту і накрити варення кришкою. Дати йому остигнути. Потім розкласти по банках.