Теплий салат з рису, кураги і фісташок
Кількість порцій - 4
Час приготування - 20 хв

Теплий салат з рису, кураги і фісташок

Дуже смачний, простий і незвичайний салат, який варто спробувати. На перший погляд Вам може здатися, що рис, фісташки і курага не поєднувані між собою. Насправді ж це зовсім не так: вищевказані інгредієнти прекрасно доповнюють і підкреслюють смак один одного. Рис – чудова крупа. Маючи практично нейтральний смак, вона стане прекрасним полем для кулінарних експериментів. Що стосується сорту крупи, то краще використовувати екзотичний для нас і досить рідкісний американський «дикий» рис, зернятка якого забарвлені в чорний колір. Фісташки можна попередньо підсушити на сковороді. На Ваш розсуд замість кураги можете додати чорнослив, родзинки та інші сухофрукти.

Інгредієнти

  • Рис - 200 г.
  • Олія оливкова - 20 мл.
  • Курага - 100 г.
  • Сіль - за смаком
  • Зелень - 20 г.
  • Фісташки - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    Рис відварити в підсоленій воді. Курагу промити і залити на 10 хвилин окропом. Потім дістати і порізати шматочками.

  • 02

    Фісташки очистити і подрібнити. Зелень помити, просушити і подрібнити.

  • 03

    Всі інгредієнти з'єднати. Додати оливкову олію і перемішати салат.