Яблучний омлет по-грізонськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 30 хв

Яблучний омлет по-грізонськи

У кулінарії існує велика кількість рецептів омлетів. Серед них і найпростіші омлети з молока і яєць, і омлети зі всілякими добавками, і омлети, що представляють собою ніжні десерти. Ви ніколи не готували яблучний омлет? Прийшов час спробувати. Яблучний омлет по-грізонські або апфельтатш - чудова страва. Нею ми зобов'язані швейцарському кантону Граубюнден. Так як французька назва цього кантону - Грізон, отже яблучний омлет по-грізонські. У чому ж його особливість? Як Ви вже зрозуміли: головна родзинка запропонованого омлету - яблука. Може бути, кому-небудь це здасться дивним ... Спробуйте приготувати цей солодкий фруктовий омлет, і Ви будете повертатися до цього рецепту ще багато разів.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 250 г.
  • Сіль - за смаком
  • Молоко - 250 мл.
  • Яблука - 4 шт.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Олія рослинна - 200 мл.
  • Цукор - за смаком
  • Кориця - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Висипати борошно в миску, додати в борошно збиті жовтки, влити молоко, додати сіль, перемішати до однорідної маси. Залишити на 1 годину.

  • 02

    Яблука помити, очистити від серцевини, нарізати тонкими часточками.

  • 03

    Додати в тісто збиті білки, всипати нарізані яблука.

  • 04

    Смажити окремими порціями на сковороді в киплячій олії. При подачі посипати зверху цукром і корицею.