🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Цей рецепт сподобається навіть тим, хто не любить кальмари. Запіканка не завдасть клопоту в приготуванні, а дивовижне поєднання продуктів допоможе урізноманітнити меню. Картопляна запіканка з кальмарами - ніжна на смак, ароматна, але в той же час дуже ситна. Готовій запіканці потрібно дати трохи охолонути, покласти зверху плоске блюдо і перевернути форму. Потім акуратно зняти форму. Перед подачею на стіл потрібно шматочком вершкового масла промазати всю запіканку, щоб зробити її ще більш ніжною і приємною на смак, і зверху присипати рубаним кропом. На гарнір до неї можна подати салат, приготований з будь-яких свіжих сезонних овочів.
Підготоване філе кальмарів промити. Налити в каструлю 1 л. води. Довести до кипіння. Опустити кальмар в киплячу воду. Готувати 3 хвилини. Покласти остигати.
Пропустити охололий кальмар через м'ясорубку. Очищену цибулю нарізати кубиками. Пересипати в сковорідку з рослинною олією (3 ст. л.). Додати слідом кальмари. Посолити, поперчити і обсмажити.
Приготувати картопляне пюре: відварити, посолити за смаком, потім розім'яти. Додати вершкове масло, і воду, в якій він готувався (або молоко). Перемішати. Збити до появи пишної маси.
Спеціальну посудину для мікрохвильової печі змастити маслом. Обсипати панірувальними сухарями. Викласти половину пюре, потім кальмари, цибулю, в завершенні - картопляне пюре, що залишилося.
Зверху суміші посипати сухарі. Запікати в НВЧ при потужності 900 кВт близько 8 хвилин. Дати остигнути готовій запіканці. Додати при подачі вершкове масло, прикрасити зеленню.