🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Зрази - традиційна страва української, білоруської, литовської та польської кухні, яка являє собою котлету з начинкою. Зрази готують із фаршу: м'ясного, рибного або овочевого. Начинка може бути різною. Але так було не завжди. У польській мові слово "зрази" - "відрізаний шматок", так як в 17-му столітті зрази готували із цілого ломтика м'яса, попередньо відбитого, який потім скручували разом із начинкою і обсмажували. Секрет популярності сучасних зраз у тому, що їх можна приготувати з невеликої кількості фаршу, а це зручно та економно. У запропонованому рецепті основа зраз - курячий фарш, а начинка - дрібно нарізані відварені яйця і зелень. Смачно і економно!
Приготувати фарш з курячої грудки (без кісток), білого хліба, часнику. Подрібнити інгредієнти для фаршу в м'ясорубці. Вбити 1 яйце, додати 2-3 ст. л. холодної води. Посолити, поперчити. Перемішати.
Приготувати начинку: відварені яйця дрібно нарізати із зеленню. Перемішати ретельно. Перейти до формування перепічок.
Змочити руки у воді. Сформувати перепічки. В отримані перепічки, викласти начинку з яєць. Згорнути, щоб фарш залишився усередині перепічки.
Підігріти рослинну олію. Потім, обваляти зрази в панірувальних сухарях і відразу обсмажити на невеликому вогні, накривши кришкою.