🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Це традиційне східно-середземноморське блюдо. Мусаку готують в Туреччині, Греції та Болгарії, і скрізь є свої особливості. У Болгарії мусака - це запечена суміш фаршу і картоплі з заливкою. М'ясо для мусаки - баранина, але може бути і телятина. Основні і обов'язкові овочі - цибуля, баклажани, помідори. Особливість приготування мусаки полягає в тому, що всі продукти закладають в неї одночасно, а потім тушкують протягом однієї години. У болгарському варіанті - шари баранячого фаршу, баклажанів, помідорів та цибулі покривають соусом з натурального йогурту і сиру. Болгарська мусака з бараниною - блюдо, яке вам обов'язково варто спробувати.
Баклажани нарізати тонкими часточками, натерти сіллю. Залишити на 1 годину.
Цибулю подрібнити, обсмажити на розігрітій сковороді в олії до золотистого кольору.
Додати в сковороду фарш, паприку, посолити і поперчити за смаком. Зайвий жир і олію перелити в іншу сковороду, яку поставити на вогонь.
Баклажани обваляти в борошні, обсмажити на приготованій сковороді.
У змащену олією форму для випікання викласти на дно шар фаршу, зверху баклажани, на баклажани покласти тонко нарізані помідори. Поставити в розігріту до 180°C духовку на 1 годину.
У мисці змішати яєчні жовтки, йогурт, всипати борошно, ретельно перемішати. Залити сумішшю мусаку, готувати ще 15 хвилин.