🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Латкес - традиційна страва єврейської кухні, яка подається як частування на єврейське свято Ханука і являє собою смачні хрусткі картопляні оладки. Після натирання картоплі на терку, обов'язково віджимайте ретельно зайву рідину, оскільки з вологої картоплі оладки вийдуть жирними і мокрими, будуть розпадатися на сковороді і повільно присмажуватися в олії. Викладати тісто ложкою на сковороду потрібно в добре розігріту олію, щоб картопляні оладки швидко підсмажилися до золотистої скоринки і не ввібрали в себе занадто багато жиру. При викладанні на сковороду тісто відразу потрібно злегка приплющити ложкою. І ще порада: щоб латкес були хрусткими, бажано не складати їх стопкою і не накривати зверху.
Цибулю дрібно нарізати. Яйця збити. Змішати в мисці борошно, збиті яйця і цибулю. Додати сюди ж цукор, розпушувач, посолити і поперчити. Ретельно перемішати.
Картоплю очистити, натерти на тертці, перекласти в друшляк і віджати зайву рідину.
Додати натерту картоплю в загальну масу, перемішати. Розігріти олію на сковороді, викладаючи по одній столовій ложці отриманого тіста на сковороду, обсмажити з обох боків до золотистого кольору.
Після, викласти готові латкес на паперовий рушник, висушити від зайвого жиру. Перекласти в теплу духовку.
При подачі на кожен корж викласти ложку йогурту, зверху покласти кілька ікринок. Подавати відразу ж.