🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Справжнісінькі медові іриски, смак яких нам добре знайомий з дитинства, можна приготувати в звичайних домашніх умовах. Для тих, у кого мед викликає алергію, рекомендуємо замінити його відповідною кількістю цукру. Найголовніше в приготуванні ірисок - це дійти до потрібної консистенції солодкої маси. Деко застеляють пергаментом, який добре промаслюється, щоб він не прилип до цукерок. Вже готовий остиглий, але ще м'який ірис, нарізають ножем або оформляють будь-якою формою. Після нарізки іриски залишають для повного охолодження. При бажанні їх можна загорнути у фольгу, пергамент або целофан, в такому вигляді вони можуть зберігатися до 2-х тижнів.
У ємності змішати мед і цукор. Поставити ємність на повільний вогонь і довести до кипіння.
Після кипіння довести до бурштинового кольору (приблизно 8-10 хвилин).
Тим часом нагріти вершки, але не кип'ятити.
Коли цукрово-медова суміш загусне, викласти в неї масло, порціями, і залити гарячими вершками.
Варити до початку загустіння.
Деко вистелити папером для випікання, який змастити олією. Вилити суміш в деко і поставити в духовку, розігріту до 180°С і готувати так до стану твердості.
Потім викласти готовий корж на блюдо, нарізати на необхідні форми і залишити іриски остигати.