Різото з шампанським, креветками і гребінцями
Кількість порцій - 2
Час приготування - 30 хв

Різото з шампанським, креветками і гребінцями

Різото з шампанським, креветками і гребінцями - цікавий варіант приготування різото. Дуже важливо правильно вибрати сорт рису для цієї традиційної італійської страви. Рис підійде дрібнозерновий, короткий і круглозернистий. Головне в приготуванні різото - спосіб приготування рису. Тепер докладніше про спосіб. Додавати в рис бульйон потрібно порціями, поступово, помішуючи, даючи час кожній порції бульйону вбратися в рис. Так ви зможете домогтися кремової консистенції різото. Для ще більшої "кремовості" на останньому етапі приготування у страву додають тертий пармезан. Різото з морепродуктами виходить смачним і ніжним. До того ж виглядає страва ефектно і нарядно.

Інгредієнти

  • Масло вершкове - 2 ст. л.
  • Цибуля зелена - 50 г.
  • Рис - 120 г.
  • Шампанське сухе - 200 мл.
  • Бульйон курячий - 400 мл.
  • Гребінці морські - 230 г.
  • Сир пармезан - 50 г.
  • Креветки очищені - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти сковороду з вершковим маслом на середньому вогні. Всипати подрібнену цибулю, обсмажувати протягом 1 хвилини. Додати рис, обсмажувати ще 2 хвилини.

  • 02

    Влити в сковороду шампанське, продовжувати готувати, поки рідина не випарується, при цьому постійно помішуючи.

  • 03

    Поступово вливати бульйон, постійно змішуючи, давати рідині випаровуватися, протягом 15 хвилин.

  • 04

    Додати в рис креветки і гребінці, готувати ще 5 хвилин. Додати за смаком сіль і перець, додати тертий пармезан.