Запіканка з яблуками і хрусткою скоринкою
Кількість порцій - 8
Час приготування - 45 хв

Запіканка з яблуками і хрусткою скоринкою

Запіканки бувають різні і по праву знаходяться в списку найпопулярніших страв повсякденної кухні. Умовно їх можна поділити на дві групи: солодкі і несолодкі. Запіканка з яблуками і хрусткою скоринкою - солодка, м'яка, ароматна запіканка, до того ж вже нарізана порційними шматками. В якості інгредієнтів для начинки використовуються яблука, цедра лимона, лимонний сік, кориця. Поєднання кориці з яблуками дуже гармонійне і досить часто використовується в кулінарії. Яблучка після запікання стають коричневими і виглядають дуже апетитно. Треба відзначити, що в списку інгредієнтів немає яєць. Приготуйте запіканку з яблуками і хрусткою скоринкою і порадуйте близьких смачним десертом.

Інгредієнти

  • Борошно - 500 г.
  • Розпушувач - 10 г.
  • Сіль - за смаком
  • Цукор - 6 ст. л.
  • Ваніль - за смаком
  • Вершкове масло - 3 ст. л.
  • Молоко - 150 мл.
  • Яблучний сік - 50 мл.
  • Яблука - 2 шт.
  • Лимонний сік - 2 ст. л.
  • Цедра лимона - 1 ч. л.
  • Кориця - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку до 200°C.

  • 02

    Змішати борошно, розпушувач, сіль, цукор (3 ст. л.), ваніль, додати масло і добре розім'яти виделкою до крихтообразного стану. Влити молоко (100 мл.) і сік, замісити тісто.

  • 03

    Розкачати тісто в пласт до 1 см. товщиною.

  • 04

    Зверху посипати корицею, цукром (3 ст. л.), Розкласти потерті на крупну тертку яблука, і цедру лимона, скропити все лимонним соком.

  • 05

    Загорнути тісто в рулет, і розрізати його на порції приблизно по 3 см. шириною.

  • 06

    Форму для випічки змастити вершковим маслом, розкласти заготовки. Побризкати зверху молоком (приблизно 50 мл.) і цукром.

  • 07

    Поставити в духовку і запікати до рум'яної скоринки приблизно 20 хвилин.