Зрази м'ясні з картоплею (рецепт для НВЧ-печі)
Кількість порцій - 2
Час приготування - 50 хв

Зрази м'ясні з картоплею (рецепт для НВЧ-печі)

Зрази - традиційна страва української, литовської, білоруської та польської кухні, що представляє собою котлету з начинкою. У польській мові слово "зрази" - "відрізаний шматок", оскільки в 17-му столітті зрази готували із цілого шматочка м'яса, який потім скручували разом із начинкою і обсмажували. Зараз зрази готують в основному із фаршу: м'ясного, рибного, овочевого. Завдяки начинці зрази за смаковими якостями цікавіше звичайних котлет. В якості начинки можуть використовуватися сир, яйця, гриби, овочі. Основа зраз у запропонованому рецепті - свинячий фарш, а начинка - натерта на тертці картопля. Особливість цього рецепту в тому, що зрази спочатку обсмажуються, а потім доводяться до готовності у мікрохвильовці.

Інгредієнти

  • М'ясо (філе свинини) - 400 г.
  • Сіль - за смаком
  • Картопля - 4 шт.
  • Зелена цибуля - 10 г.
  • Зубчик часнику - 1 шт.
  • Олія - 30 г.
  • Паніровочні сухарі - 50 г.
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку картоплю необхідно натерти на тертці, бажано на крупній. Додати до картоплі зелену цибулю та часник, пропущений через часниковий прес.

  • 02

    Далі зробити м'ясний фарш. Для цього мясо перемолоти на м'ясорубці. Мясний фарш посолити, перемішати, та розділити на маленькі кульки, далі сформувати з них коржики. На кожен коржик викласти начинку з картоплі, та защіпити у вигляді пиріжка.

  • 03

    Обваляти їх в паніровочних сухарях та обсмажити на олії на сковороді. Потім перекласти зрази з картоплею в посуд для мікрохвильової печі, та готувати на максимальній потужності ще 5-7 хвилин.